به گزارش صدای بورس، بر اساس اعلامهای متعدد ستاد مبارزه با قاچاق کلا و ارز، عرضه آیفون های سری ۱۴ و بالاتر از نشان تجای اپل و دانگل های آیکاس ممنوع است. بر همین اساس هر واحد صنفی که اقدام به عرضه این کالاها کند طبیعتا تخلف کرده و مراتب قانونی در خصوص آن به انجام می رسد.
این درحالی است که در روزهای اخیر مباحثی در خصوص دور زدن ممنوعیت رجیستری و برقراری آنتن در گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ مطرح شده است.
برخی مسئولان صنفی با اشاره به اینکه در بازار امکان برقراری انتن و دور زدن ممنوعیت رجیستری ایفونهای ۱۴ و۱۵ ایجاد شده عملا طرح رجیستری و محدودیتهای اعمال شده در دو مدل اخر گوشی هوشمند ایفون با چالش رو به رو کرده اند.
در این خصوص ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان متولی اصلی این حوزه بایستی اولا در خصوص ابهامات مطرح شده از سوی مسئولان صنفی درباره رجیستری ایفون ۱۴ و۱۵ شفاف سازی کرده و از سوی دیگر بایستی شفاف شود که چرا با وجود ابلاغیه های متعدد هنوز هم شاهد عرضه ازادانه این دو مدل ایفون ممنوعه در بازارهای مختلف هستیم.
روز ۱۶ مهر ماه نیز،ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مکاتبه ای با اتحادیه های صوت و تصویر و دستگاههای مخابراتی ضمن ابلاغ دستور ستاد مذکور به تمامی عرضه کنندگان این کالاهای ممنوعه هشدار داده بود.
در نیمه مهر ماه نیز سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد با هماهنگی ضابطان نسبت به جمعآوری آیفون ۱۴ و ۱۵ اقدام خواهد شد. دهقانینیا همچنین اظهار داشت یک درصد جامعه کاربر آیفون هستند، اما ۳۰ درصد سبد ارزی کشور به این گوشی اختصاص دارد.
به گزارش تسنیم،وی همچنین به علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بعد نیز اشاره کرد و گفت: «حدود یک درصد جامعه کاربر این کالای لوکس هستند، اما بیش از ۳۰ درصد سبد ارزی کشور را به خود اختصاص داده است. قاعدتاً واردات این کالا بهره اقتصادی ندارد و علاوه بر این در جنگ اقتصادی فعلی، واردات کالایی که این میزان ارز از کشور خارج کند و مورد استفاده کمتر از یک درصد مردم باشد، منطقی نیست.»
نظر شما